Home Hrvatska Vrdoljak ne očekuje poziv iz HDZ-a

Vrdoljak ne očekuje poziv iz HDZ-a

by Agencije

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u utorak Hini kako iz HDZ-a ne očekuje poziv na pregovore oko sastavljanja nove Vlade te je ponovio kako očekuje da HDZ Vladu sastavi s Mostom, no na pitanje kako će se postaviti ukoliko ih HDZ ipak pozove na pregovore nije odgovorio uzvrativši tek kako “na hipotetska pitanja ne odgovara”.

“Temeljem izbornog rezultata HDZ i Most trebaju sastaviti Vladu i preuzeti odgovornost, a u toj vladi HNS nema što raditi”, rekao je Vrdoljak. Upitan međutim što ako iz HDZ-a poziv na razgovore ipak stigne u HNS, Vrdoljak nije odgovorio uzvrativši kako na hipotetska pitanja ne želi odgovarati.

Mediji nagađaju kako bi se HDZ, ukoliko Most bude “tvrd” sugovornik oko uvjeta za sastavljanje nove Vlade, mogao okrenuti pregovorima s HNS-om, no Vrdoljak uzvraća kako je to ‘deja vu’. Taj scenarij je već viđen i prije godinu dana kada se govorilo kako će HNS ići s HDZ-om, podsjetio je Vrdoljak.

Razlog takvih medijskih nagađanja, tvrdi Vrdoljak, je jak izborni rezultat HNS-a koji je na parlmentarnim izborima osvojio devet zastupničkih mjesta.

Related Posts