Vrdoljak: MOL ima namjeru uništiti INA-u

Predsjednik HNS-a zakazao je za danas u 11 sati press konferenciju na temu „Mol odlučio dovršiti započeti posao u Hrvatskoj – potpuno uništiti Inu”.

Nakon izjave ministra Slavena Dobrovića vezano za moguće zatvaranje sisačke Rafinerije u srijedu je reagirao potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, prozvavši Most da je »strateški partner« mađarskog MOL-a te je pozvao Vladu i premijera Andreja Plenkovića »da preuzmu odgovornost za INA-u«, za očuvanje hrvatske strateške naftne kompanije.

»Kao što se i dalo naslutiti MOL je odlučio dovršiti započeti posao u Hrvatskoj – zatvoriti Rafineriju u Sisku, nakon nekoliko godina zatvoriti rafineriju u Rijeci te u konačnici u potpunosti uništiti INA-u«, poručio je Vrdoljak nakon najava o mogućem zatvaranju Rafinerija Sisak.

Ocjenjuje da takva odluka »ne ide samo u korist MOL-u, nego i u korist ruskim vlasnicima Rafinerije u Bosanskom Brodu« te tvrdi kako je sada »jasno da je strateški partner MOL-a, pa i nekih drugih financijskih interesnih skupina, politička opcija pod imenom Most«.

»Treba podsjetiti hrvatsku javnost da je MOL dao sve od sebe da me u potpunosti diskreditira kao ministra gospodarstva koji je čvrsto branio naše nacionalne interese i jedina politička opcija koja je nastavila s diskreditacijom mene osobno i moje političke stranke s lažima i podmetanjima. Kako je to nekada radio MOL, tako to sada čini Most i sada nam je jasno tko su njihovi partneri u Hrvatskoj«, ističe Vrdoljak.

Potpredsjednik Sabora i čelnik HNS-a pozvao je Vladu Andreja Plenkovića i premijera osobno da preuzmu odgovornost za INA-u, za očuvanje »naše strateške naftne kompanije, spas Grada Siska i svih zaposlenika u Ini«.

You may also like