Von der Leyen održala predavanje na COP 25

Green Deal
Na otvaranju sastanka čelnika održala je govor: Za deset dana Europska komisija predstavit će Europski zeleni plan.

Naš je cilj do 2050. postati prvim klimatski neutralnim kontinentom. Ako želimo postići taj cilj, moramo djelovati sada i moramo odmah započeti s provođenjem politika. Znamo da je za tu tranziciju potrebna smjena generacija.

Njezin govor bit će objavljen ovdje. Na konferenciji COP25 sudjeluju vlade, poduzeća, lokalne vlasti i civilno društvo kako bi zajedničkim snamaga radili na pravilima za provedbu Pariškog sporazuma i dali potreban zamah ostvarivanju još ambicioznijih ciljeva u predstojećim godinama. Prijelaz na klimatski neutralno gospodarstvo do 2050. glavni je prioritet ove Komisije. Konferencija u Madridu usredotočit će se na dovršetak pregovora o preostalom elementu iz „Pravilnika iz Katowica”: smjernica za dobrovoljnu suradnju i tržišne mehanizme u skladu s člankom 6. Pariškog sporazuma.

Radit će se na područjima kao što su oceani, financije, transparentnost klimatske politike, šume i poljoprivreda, tehnologija, izgradnja kapaciteta, gubici i šteta, autohtoni narodi, gradovi i rodna pitanja. Komisija će tijekom konferencije COP25 koja se održava od 2. do 13. prosinca u Madridu biti prisutna u okviru čileanskog predsjedanja.

U drugom tjednu konferencije COP25 delegaciju EU-a vodit će izvršni potpredsjednik za Europski zeleni plan Frans Timmermans i Krista Mikkonen, ministrica okoliša i klimatskih promjena finskog predsjedanja EU-om.

Visoki predstavnik/potpredsjednik Josep Borrell, izvršni potpredsjednik gospodarstva u interesu građana Valdis Dombrovskis, povjerenik za okoliš, oceane i ribarstvo Virgijus Sinkevičius i povjerenica za energiju Kadri Simson također će sudjelovati na raznim događanjima tijekom sljedeća dva tjedna.

You may also like

0 comments