Vladajući u ovom trenutku ne razmišljaju o izborima

Andrej Plenković
Prije sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković je najavio kako bismo ovaj tjedan mogli dobiti okvir mjera za reaktivaciju pojedinih segmenata gospodarstva.

“Vlada će ovoga tjedna pripremiti zaključak temeljem kojeg će, uz okvire epidemiologa, Stožer civilne zaštite donositi odluke kako bi se dio gospodarskih aktivnosti reaktivirao. Današnji podaci o novozaraženima su ohrabrujući, podaci o korištenju mjera su također dobri.

Zdravstveno restriktivne mjere su polučile rezultat, imamo sporije širenje zaraze i malu stopu smrtnosti te smo tako postigli temeljni cilj. Paket gospodarskih mjera za ožujak, koji je omogućio velikom broju društava da traže državnu potporu, za sada je izrazito puno konzumiran, za preko 480 tisuća zaposlenika je iskorištena mjera od 3250 kuna. Nastavit ćemo gledati kako da pomognemo gospodarstvu i hrvatskom radniku”, rekao je Plenković i napomenuo kako i oblažavanje mjera s propusnicama pridonosi reaktivaciji gospodarstva, te da je važno da Predsjedništvo stranke bude informirano o svemu, što je i cilj sastanka.

Plenković je i rekao da očekuje da će epidemiolozi reći svoje do četvrtka, te da ćemo dobiti okvir koji je epidemiološki prihvatljiv i gospodarski svrhovit, a naglasio je da parlamentarni izbori nisu tema današnjeg sastanka, već je jedina tema briga za zdravstvenu sigurnost i mjere za pomoć gospodarstvu i radnicima.

Što se tiče slučaja solinskog gradskog vijećnika HDZ-a, pritvorenog zbog obiteljskog nasilja, Andrej Plenković je rekao da najoštrije osuđuje obiteljsko nasilje, te da će odluku o izbacivanju u najkraćem roku donijeti Časni sud županijske organizacije HDZ-a u Splitsko – dalmatinskoj županiji.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je primio predstavnike arhitekata, urbanista i povjesničara umjetnosti koji su ga upoznali sa svojim viđenjem obnove Zagreba nakon potresa, te poručio kako obnovu treba provesti trasnparentno i pravedno, poštujući struku.

You may also like

0 comments