Vlada odbija ponudu društva Visia Croatica

Vada će na sjednici u četvrtak odbiti ponudu društva Visia Croatica za kupnju državnog portfelja u Imunološkom zavodu te donijeti odluku o raspisivanju novog natječaja, proizlazi to iz prijedloga odluke o neprihvaćanju obvezujuće ponude za kupnju dijela vlasničkog udjela u društvu Imunološki zavod koji je na Vladinom dnevnom redu.

Jedan od pokretača društva Visia Croatica, Đuro Lubura, na tu je vijest Hini izjavio, kako će neprihvaćanjem njihove ponude Ministarstvo gospodarstvo i Vlada poslati jasnu poruku da ne žele građane kao partnere u spašavanju Imunološkog zavoda te ga prodati “onome tko im više odgovara”. Visia Croatica jedina je dala obvezujuću ponudu za kupnju 163.373 dionice ili 73,41 posto udjela Imunološkog zavoda. Iako ponuda zadovoljava sve formalne uvjete iz ponudbene dokumentacije, pokazale su se izvjesne nedorečenosti i nepoznanice u sadržaju Plana poslovanja, ulaganja i razvoja Imunološkog zavoda, koji je sastavni dio ponude, ocjenjuju u Vladi.

Stoga se predlaže donošenje odluke kojom se ne prihvaća obvezujuća ponuda društva Visia Croatica te se predlaže da Državni ured za upravljanje državnom imovinom, na temelju kriterija i uvjeta koje će predložiti Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo zdravlja, u roku od 30 dana pripremi novu odluku o provođenju novog natječaja.

You may also like