Predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čačić u subotu je kritizirao Vladu zbog, kako je rekao, kontinuiteta u najavi i odustajanju, ističući kako bi Hrvatska, da je Vlada ostvarila svoje i najave i provela reforme, iama gospodarski rast s donjom granicom od 3 posto.

“Jedino što je Vlada napravila, i to u prvoj godini, su rješenje brodogradnje, legalizacija bespravne gradnje i fiskalizacija. Nakon toga samo se najavljivalo i odustajalo, od outsourcinga, monetizacije autocesta, Plomina C, LNG-a, Omble. Da je sve to bilo napravljeno, rast bi bio s donjom granicom od 3 posto. Imali bismo 15 posto manji javni dug, a sada se približavamo iznosu od 100 posto BDP-a”, izjavio je Čačić novinarima, uoči početka stranačkog okupljanja na izletištu Aquacity kod Varaždina.

Aktualne Vladine mjere, koje oporba naziva kupovanjem birača, ne smatra neprihvatljivim, ističući da svaka Vlada, i prošle i buduće, pokušavaju pridobiti birače. Čačić je kazao kako očekuje da će podrška birača koaliciji Uspješna Hrvatska, naročito u III. izbornoj jedinici, biti ključni doprinos sposobnosti odlučivanja i realizacije buduće Vlade.

Potpredsjednica stranke i saborska zastupnica Natalija Martinčević rekla je da je reformiste začudila odluka da lijeva koalicija potpiše predizborni sporazum u varaždinskoj Slobodnoj zoni, neosporno jednom od najvažnijih projekata realiziranih u Varaždinu. “U projektu Slobodne zone sudjelovali su bivši gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, bivši načelnik općine iz HSS-a, predsjednik Županijske gospodarske komore i tadašnji ministar obnove i graditeljstva u Račanovoj Vladi Radimir Čačić. Nitko od onih koji su prije par dana došli potpisati sporazum i slikati se u tome nije sudjelovao”, istaknula je Martinčević. Izrazila je uvjerenje da je izabrana Slobodna zona jer ne postoji projekt u Varaždinskoj županiji koji je ova Vlada u četiri godine mandata realizirala. “Malo je bezobrazno da su koalicijski sporazum došli potpisati u županiju koja u četiri godine nije dobila gotovo ništa. Župan Predrag Štromar nema nikakvog utjecaja i autoriteta, a u Vladi su četiri ministra iz njegovog HNS-a”, poručila je Martinčević.

Related Posts