Vlada će odgoditi otplate kredita?

24 sata
Tri rate kredita, bez obzira kojih, kreditni dužnici otplatili bi ih na samom kraju otplatnog roka. Što se tiče prijevremenog podizanja sredstava iz trećeg mirovinskog stupa, o tome još nema riječi.

Vlada i banke, kako neslužbeno doznaje 24sata, dogovaraju model prema kojem bi se svim kreditnim dužnicima na tri mjeseca odgodila otplata rata kredita. Te tri rate bi se otplatile na samom kraju otplatnog roka, može se zasad čuti.

Mjera bi obuhvaćala sve kredite, kako stambene, tako i kredite za kupnju vozila, potrošačke i ostale. O mjeri koja bi građanima omogućila da u nadolazećoj krizi, ako ostanu bez posla, mogu prijevremeno podignuti sredstva iz trećeg mirovinskog stupa, sa životnog osiguranja i slično, zasad se ne razgovara.

Odgodu otplate bi trebale dobiti i rate za leasing, neslužena je informacija. Odgodu će općenito moći dobiti svi kojima je ona potrebna zbog smanjenja prihoda. To, međutim, još nije konačna definicija. Kako se može čuti od upućenih, ima građana koji će htjeti, i moći nastaviti koji plaćati redovno svoje kredite.

Vlada je uvela niz mjera za koje kaže da bi trebale pomoći gospodarstvu. Ali svi se slažu da mjere koje je Vlada predložila jednostavno nisu dovoljne. Vlada se hvali da će dati preko 30 milijardi kuna ali ništa ne opraštaju i manji dio dolazi iz proračuna. Sve će poduzetnici trebati opet platiti.

You may also like

0 comments