Više od tisuću migranata ušlo u Hrvatsku u novogodišnjoj noći

Više od tisuću migranata ušlo je na Novu godinu do 9 sati u Hrvatsku, kroz koju je od početka izbjegličke krize već prošlo gotovo 557 tisuća ljudi.

Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo 1069 migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu bilo je šest osoba. Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 556.830 migranata, objavilo je Ministarstvo unutarnjih psolova (MUP), koje i dalje očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

UN-ova agencija za izbjeglice (UNHCR) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) objavili su da je broj izbjeglica i imigranata koji su kopnom i morem ove godine stigli u EU prešao milijun, a 3600 ih je na tom putu poginulo ili nestalo. UNHCR očekuje da će se sličan priljev nastaviti i u 2016.

Najmanje je 13 osoba izgubilo život u potonuću broda na Nilu, objavila je u petak egipatska televizija pozivajući se na očevice. Spasioci pretražuju područje na kojem je u četvrtak kasno navečer u okrugu Kafr el-Šeik oko 140 kilometara od Kaira, potonuo brod. Na brodu su bile 22 osobe, prema svjedocima.

Uzrok potonuća nije poznat. U srpnju je u blizini Kaira u potonuću broda na Nilu život izgubila najmanje 31 osoba. Česte prometne nesreće u Egiptu posljedica su niskih sigurnosnih standarda.

You may also like

0 comments