Više od stotinu migranata uhićeno ispred Lezbosa

Sto dvadeset sedam migranata, većinom Pakistanaca uhićeno je u utorak u vodama ispred grčkog otoka Lezbosa u Egejskom moru, pristiglih s obližnje turske obale, doznaje se od lokalne lučke policije što pokazuje da se unatoč dogovoru EU i Turske priljev migranata nastavlja.

Usprkos sporazumu postignutom između Europske unije i Turske u Bruxellesu u petak kojim se predviđa povratak u Tursku migranata pristiglih na grčke otoke nakon 20. ožujka, migranti i izbjeglice nastavljaju pristizati na otoke u Egejskom moru. “Sto dvadeset sedam osoba, naročito Pakistanaca, ali i desetak Afganistanaca, nekoliko Sirijaca i Kongoanaca, uočila je lučka policija na plovilu u vodama ispred Lezbosa te su odvučeni do luke Mitilene, glavnog mjesta na otoku”, izjavio je dužnosnik lučke policije Lezbosa.

Uhićeni migranti bit će premješteni u zatvoreni prihvatni centar u Moriji, 13 km od luke Mitilene, u središnjem dijelu otoka. “Turska obalna straža u početku je presrela naš brod u turskim teritorijalnim vodama i pokušala nas vratiti na tursku obalu, ali kad smo ih vidjeli ubrzali smo jer želimo biti na dobroj strani, grčkoj strani”, ispričao je Amrad, 25-godišnji Sirijac, koji je upravljao brodom.

“Kad smo stigli u grčke vode, uhitila nas je grčka obalna straža”, dodao je on. Ukupno je na Lezbos od ponedjeljka ujutro stigao 181 migrant, po službenim brojkama službe za usklađivanje migracija.

You may also like

0 comments