Više desetaka ozlijeđenih u prosvjedima u Hong Kongu

Više desetaka osoba ozlijeđeno je u utorak u Hong Kongu gdje su policajci ispaljivali metke upozorenja nakon pobune do koje je došlo u pokušaju rastjerivanja uličnih prodavača, što predstavlja najgori incident nakon prodemokratskih prosvjeda iz 2014.

Po policiji, gotovo 90 policajaca ozlijeđeno je komadima stakla, kao i više desetaka prosvjednika, u incidentima do kojih je došlo u prvim jutarnjim satima dok su stanovnici nekadašnje britanske kolonije slavili kinesku Novu godinu.

Na televizijskim snimkama vidjeli su se ljudi kako izvlače makadamske kocke s ulica, nasrću na policajce i pale smeće nasred ulice. Vidi se policajac kako upire oružje u pravcu prosvjednika koji bacaju cigle, boce i drvene sanduke na policajce. Do sukoba je došlo u Mongkoku, vrlo gusto naseljenoj četvrti smještenoj u kontinentalnom dijelu Hong Konga.

Po više medija, policija je ispucala najmanje dva metka upozorenja u zrak. Ova vrsta incidenta vrlo je rijetka u tom poluautonomnom području. Neredi su izbili kad su vlasti pokušale rastjerati ilegalne ulične prodavače hrane i ostalog.

You may also like

0 comments