Vinković pozvao sve sukobljene strane HDSSB-a na sastanak u Đakovo

Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković (HDSSB) pozvao je u četvrtak na konferenciji za novinare sukobljenje strane u HDSSB-u na sastanak u Đakovo kako bi se, kako je rekao, u interesu stranke i Slavonije i Baranje zaustavila medijska prepucavanja.

 Vinković je sukobljene strane u HDSSB-u pozvao na sastanak u Đakovo 3. studenoga kako bi analizirali stanje u stranci, koje je ocijenio katastrofalnim jer je ta stranka s negdašnjih šest i sedam saborskih zastupnika pala na jednog.

 “Gotovo svi za takvo stanje u stranci snose dio odgovornosti, a problem trenutačne nekomunikacije i medijskog prepucavanja je nesazivanje Glavnog odbora”, rekao je Vinković i dodao kako je potrebno hitno sazvati izborni sabor stranke.

 “Izostala je politička odgovornost, i to je ono što smeta. HDSSB je jaka regionalna politička ideja itekako potrebna toj regiji i ne smije se dogoditi kraj te stranke”, istaknuo je Vinković.

 Dodao je kako se neće odreći prijateljstva ni s predsjednikom Draganom Vulinom, ni s Vladimirom Šišljagićem, ni s Dinkom Burićem, ni s Branimirom Glavašem te da za njega Burić i Šišljagić “nisu neformalna skupina, nego članovi HDSSB-a”.

 Predsjednika stranke Dragana Vulina i Sud časti  Vinković je pozvao da izvan snage stave sve suspenzije i odluke o isključenjima. Kao znak političke odgovornosti, rekao je da daje ostavke na stranačke dužnosti, ali ostaje član HDSSB-a.

 Vinković je zamjenik predsjednika osječko-baranjske Županijske organizacije HDSSB-a i član Glavnog odbora te stranke.

(Hina)

You may also like

0 comments