Home Ekonomija Vijeće Europe najavilo produžetak sankcija Rusiji

Vijeće Europe najavilo produžetak sankcija Rusiji

by Energypress.net

Europska unija planira produžiti sankcije Rusiji, izjavio je predsjednik Vijeća Europe Donald Tusk na konferenciji za novinare koju je zajedno s predsjednikom Europske komisije Jeanom Claudeom Junckerom održao u Japanu uoči početka summita G7.

Europska unija planira produžiti sankcije Rusiji, izjavio je predsjednik Vijeća Europe Donald Tusk na konferenciji za novinare koju je održao zajedno s predsjednikom Europske komisije Jeanom Claudeom Junckerom. Inače, dvojica političara trenutno se nalaze u Japanu, gdje će danas i sutra biti održan summit Velike sedmorke.

Donald Tusk je izrazio uvjerenje da će u narednih nekoliko tjedana biti donešena odluka o produženju antiruskih sankcija i da se u tom smislu u Uniji ne očekuju neslaganja. Sankcije su inače službeno na snazi do 31. srpnja. Predsjednik Vijeća Europe dodao je da će politika primjene sankcija prema Moskvi biti nastavljena sve dok Minski sporazum ne bude u potpunosti realiziran.

Ministar za gospodarski razvitak RF Aleksej Uljukajev rekao je u utorak da je vjerojatnost da europske sankcije prema Moskvi budu ukinute ovog ljeta mnogo manja od suprotne solucije. Uljukajev je kasnije izjavio da u tom slučaju ne treba odbacivati mogućnost produženja ruskih uzvratnih mjera, piše portal Vzgljad.

Related Posts