Vijadukt dobio posao na koridoru Vc

Hrvatska tvrtka “Vijadukt” dala je najkvalitetniju ponudu za gradnju novog mosta preko Save koji bi trebao povezati Hrvatsku i Bosnu i Hrecegovinu kao dio eutoceste na koridoru V c, prenio je u srijedu sarajevski “Dnevni avaz” pozivajući se na izvore iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

“Vijaduk” je prijavu na natječaj za gradnju mosta podnio u konzorciju s tvrtkom “Hering” iz Širokog Brijega, a stručno povjerenstvo kojega su činili predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija BiH te “Hrvatskih autocesta” zaključilo je kako je upravo ona najkompletnija te kako nudi najpovoljniju cijenu. “Vijaduk” i “Hering” ponudili su kako će most, dug 660 i širok 29 metara, izgraditi u roku od 730 dana. Procijenili su kako izvedba takvog projekta staje 26,9 milijuna eura.

Na natječaj su pristigle i ponude s manjom cijenom, poput one “Integral inženjeringa” iz Laktaša u BiH i konzorcija u kojemu je bila “Zagreb-montaža”, no natječajno ih je povjerenstvo odbacilo uz procjenu kako su nekvalitetne ili im manjka dokumentacije. Početak gradnje mosta čeka još suglasnost Europske investicijske banke (EIB) kao glavnog investitora. Postupak odabira izvođača radova na gradnji novog mosta preko Save traje već pet godina.

Do sada su poništena dva natječaja, a jedan na kojemu je pobijedio austrijski “Strabag” je propao jer BiH nije na vrijeme osigurala potrebnu dokumentaciju pa je austrijska tvrtka odustala od gradnje i podnijela tužbu za naknadu štete.

You may also like

0 comments