VIDEO: Poražena i iscrpljena Clinton poslala poruku Amerikancima

Poražena demokratska kandidatkinja Hillary Clinton pozvala je u srijedu Amerikance da nastave borbu za otvorenije Sjedinjene Države, unatoč gubitku izbora koji su otkrili duboke podjele u američkom društvu.

U prvom javnom nastupu nakon prošlotjedne pobjede republikanskog suparnika Donalda Trumpa, Clinton je rekla da se brojni Amerikanci pitaju je li SAD nakon njegova uspjeha ostao isti.

“Izbori su otkrili duboke podjele, ali molim vas slušajte me kad vam ovo kažem. Amerika je toga vrijedna, naša djeca su toga vrijedna”, rekla je Clinton na skupu zaklade Children Defence.

“Vjerujte u našu zemlju, borite se za naše vrijednosti i nikad, ali nikad nemojte odustati”, istaknula je.

Iako je osnivačica zaklade Marian Wright Edelman skup neprofitne organizacije nazvala “skupom potpore Hillary Rodham Clinton”, bivša prva dama rekla je da joj nije bilo lako doći.

“Prošloga je tjedna bilo trenutaka kada sam samo htjela čitati neku dobru knjigu ili prošetati naše pse i nikad više izaći iz kuće”, rekla je Clinton čije veze sa zakladom sežu još u njezine studentske dane.

“Znam da je puno vas razočarano ishodom izbora. I ja sam, više nego što to mogu riječima izraziti”, nastavila je. “Ali kao što sam rekla prošloga tjedna, naša kampanja nije se ticala jedne osobe ili jednih izbora. Ticala se zemlje koju volimo i izgradnje Amerike koja ulijeva nadu, koja je uključiva, širokog srca”, istaknula je Clinton.

“U ovo sam sigurna više nego u bilo što drugo. Amerika je još uvijek najveća zemlja na svijetu, mjesto na kojem svatko može ostvariti ono što se čini nemogućim”, zaključila je Clinton.

(Agencije)

You may also like