[Video] Karamarko: Umijeće mogućeg nije Milanovićevo umijeće priijevare

Jutro nakon obrata u pregovorima oko formiranja vlasti te odustanka od pregovora, izjavu za medije dao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a. Komentirao je događanja na jučerašnjem sastanku u Mostu.

„To je politička bravura u domeni politike kao umijeća mogućeg. Kad gospodin Milanović i njegovi kolege misle kako je umijeće mogućega zapravo umijeće prijevare, no to kod mene ne stoji. O čemu se radi, moram to reći, tu smo sjedili poslije podne i naši su tajnici bili u kontaktu. Njih je zanimalo hoćemo li biti protiv glede naše odluke predsjedništva. Nakon toga smo se, preko gospodina Čuljka i Dragovana, Milanović i ja čuli. Ja sam rekao kako smo mi protiv i kako imam odluku predsjedništva o tomu te kako ja to ne bih potpisivao. Stekao sam dojam kako su i oni protiv pa čak je Milanović lobirao kako treba istupiti zajedno za nove izbore. Nakon toga se na sastanku dogodila vrlo smiješna scena, Petrov je pitao Milanovića želi li potpisati, on je uporno htio da ja prvi kažem, misleći kako sam ja jedan mali sitni prevarant i šibicar. U svakom trenutku rekao bih isto. Kad sam ja rekao da neću potpisati, Milanović je rekao kao on hoće potpisati. Neka im bude“, rekao je Karamarko.

Kakva je sada strategija HDZ-a?

„Promatrat ćemo dalje što se događa, jačat ćemo stranku, moram zahvaliti svima koji su me podržali i čestitali mi zbog ove odluke jučer. Još ćemo se homogenizirati, vrijeme je pred nama, nećemo još dugo čekati do novih izbora“, objasnio je Karamarko.

Hoće li oponenti sada sastaviti vlast?

„Ne mogu o tome misliti, mi na te uvjete nismo mogli pristati, iz racionalnih i moralnih razloga. Bit će potrebna kemija, ne znam gdje da to stavim, da se sve to sastavi. SDP želi ostati na vlasti, oni znaju zbog čega, javnost će saznati zbog čega, a Most se od moralne vertikale pretvorio u lovca na fotelje“, zaključio je Karamarko.

You may also like