Većina zastupnika Mosta bit će protiv Karamarka, trebaju li novi izbori?

Ružica Vukovac potvrdila je navodno da se članovi MOST-a Nezavisnih lista još uvijek dogovaraju kako će glasovati u Saboru kada je u pitanju izglasavanje nepovjerenja Tomislava Karmaraka.

Nagađanja oko toga s koliko će MOST ruku podržati Prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka traju već nekoliko dana. Nakon što je SDP pokrenuo postupak njegova opoziva u Saboru. Dogovori u MOST-u još uvijek traju, ali većina je njihovih članova, kako je novinarima rekla Ružica Vukovac, za izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku, javljaDnevnik.hr. Naglasila je kako je njima najvažnija zaštita nacionalnih interesa.

Ministar prometa i član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković u srijedu je ocijenio kako su prijevremeni izbori nepotrebni i kako bi donijeli samo trošak, no unatoč anketama koje pokazuju blagi pad HDZ-a u nekim izbornim jedinicama, vjeruje da bi HDZ “ponovo dobio izbore”. “Mislim da nema potrebe za izborima, jer to je, prije svega, trošak za sve građane, a mislim i da mi provodimo program za koji su nam građani dali povjerenje. Što se tiče rejtinga stranaka, ankete su provedene samo u dvjema izbornim jedinicama. Neka se napravi pravo istraživanje u svim izbornim jedinicama pa ćemo vidjeti tko koliko vrijedi i koliko podršku tko ima u ovom trenutku. Uvjeravam vas da će, ako dođe do novih izbora, na njima će HDZ opet pobijediti”, rekao je Butković novinarima uoči sjednice Vlade.

Od sabora HDZ-a, koji u subotu bira stranačka tijela, Butković očekuje kako će pokazati kako u stranci vlada jedinstvo i optimizam.”Vjerujem da će delegati odabrati najbolje da vode stranku slijedeće četiri godine”, kazao je. Upitan može li prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko “preživjeti” pokušaj opoziva u Saboru, s obzirom da su se neki Mostovi zastupnici izjasnili kako će podržati tu oporbenu inicijativu, Butković je odgovorio: “Ne znam, nisam to još čuo”.

You may also like