Home Ekonomija Valamar Riviera u 2017. planira 1,7 mlrd. kuna prihoda

Valamar Riviera u 2017. planira 1,7 mlrd. kuna prihoda

by Marijan Opacak

Uprava Valamar Riviere objavila je da pokreće postupak pripajanja društva Puntižela iz Pule, u kojem Valamar Riviera drži 42.673 poslovna udjela, koji čine 100 posto temeljnog kapitala.

Cilj pripajanja je daljnja racionalizacija i pospješenje operativne efikasnosti poslovanja, a postupak pripajanja provest će se tijekom prvog polugodišta ove godine, objavila je kompanija. U Valamaru podsjećaju na nedavno okončan postupak preuzimanja rapske turističke tvrtke Imperial. te najavu investicija u 2017. godini u iznosu od 873 milijuna kuna. Najviše će biti uloženo u destinaciju Rabac, gdje se otvara TUI Family Life Bellevue Resort, a nakon toga u planu je i izgradnja novog Girandella Resorta.

U Rapcu će se otvoriti više od 300 novih radnih mjesta, a cilj je razvoj destinacije za goste više platežne moći, što će povećati ukupnu turističku potrošnju. S obziroma na navedene projekte i planove, te sukladno početnom stanju bukinga s emitivnih tržišta, poslovnim planom za 2017. godinu Valamar Riviera si je postavila za cilj ostvarenje ukupnog konsolidiranog operativnog neto prihoda bez Imperijala od 1,57 milijardi kuna (što predstavlja ciljani rast od 7 posto u odnosu na 2016. godinu.

S Imperijalom i njegovim privremenim poslovnim planom, koji će se revidirati tijekom travnja 2017. godine, ostvarit će prihod u visini od 1,69 milijardi kuna”, kažu u kompaniji. Najavljuju kako će u listopadu objaviti očekivani raspon konsolidiranih poslovnih prihoda i EBITDA-e za 2017. godinu.

(Agencije)

Related Posts