USKORO TELEFONSKI SASTANAK PREDSJEDNICE I PREMIJERA

Premijer Andrej Plenković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović potvrdili su u petak da će se telefonom čuti i razgovarati, prvi puta nakon što su o pitanju angažmana vojske u gašenju požara na splitskom području imali različito mišljenje.
“Razgovarat ćemo danas popodne, imamo dogovoren termin kad završimo naš boravak u županiji”, rekao je Plenković novinarima u Zadru nakon sastanka sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Predsjednica Republike to je pak potvrdila u intervjuu za Dnevnik HTV, koji će biti objavljen u 19 sati, a čiji su dijelovi objavljeni u ranijim vijestima. Predsjednica je kazala kako je evidentno da ona i premijer o nekim pitanjima različito razmišljaju, ali i ustvrdila da je to “sasvim normalno”. “Uostalom, kada je riječ o nas dvoje, rekla bih da postoji razlika u temperamentu. Međutim, ono što nam je zajedničko jest svjetonazor, zajednička briga za dobrobit, boljitak Hrvatske, za jednu bolju Hrvatsku u kojoj će život svih građana biti bolji i kvalitetniji”, dodala je.

Predsjednica je u pogledu gašenja požara kod Splita nedavno poručila kako je vojska trebala ranije biti pozvana na požarište, nakon čega je uslijedila najava ostavke potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića. Premijer Plenković ustvrdio je da je vojska angažirana u okviru zakonski predviđenih procedura i u onoj mjeri koja je bila potrebna da na pravodoban, koristan i učinkovit način pruži pomoć vatrogascima.

Predsjednica za HTV kaže kako razumije emotivnu reakciju ministra Krstičevića, ali ne i “izvrtanje” njezinih riječi. “Ja sam uostalom rekla da je ministar Krstičević odličan ministar koji jako dobro radi svoj posao. Pružila sam i njemu i hrvatskim Oružanim snagama apsolutnu potporu u svim njegovim inicijativama te stojim i dalje ću stajati uz hrvatske Oružane snage”, rekla je.

You may also like

0 comments