Home Ekonomija UniCredit ukida 2000 radnih mjesta

UniCredit ukida 2000 radnih mjesta

by Agencije

Talijanska banka UniCredit planira ukinuti više od 2.000 radnih mjesta u Bank Austriji u sklopu restrukturiranja odjela za poslovanje s građanima u Austriji, izvijestio je u četvrtak list Die Presse.

Talijanska banka objavila je u prosincu da neće prodati već restrukturirati austrijsko poslovanje, uz planirane uštede od 300 milijuna eura u razdoblju do 2018.

Iz talijanske su banke također poručili da će smanjiti broj zaposlenih na razini grupe za 14 posto, uključujući ukidanje radnih mjesta u Austriji gdje zapošljavaju oko 8.700 radnika.

Bečki dnevni list Die Presse izvijestio je u četvrtak da UniCredit planira do 2018. smanjiti broj zaposlenih u Austriji 2.045 ili oko 23 posto , pozivajući se na dokument talijanskog sindikata First Cisl iz studenog 2015.

Umjesto otpuštanja, banka cilja na dobrovoljan odlazak radnika a također želi više njih angažirati na određeno vrijeme, piše list. Glasnogovornik Bank Austrije kazao je da u banci ne žele komentirati špekulacije. Dodao je i da se ciljevi banke ne temelje na broju zaposlenih već na profitnim maržama.

Related Posts