Uloga privatnog i javnog sektora u kružnom gospodarenju otpada

Najava konferencije
U Poreču u hotelu Parentium će se od 5. do 8. lipnja održati Međunarodna konferencija o ulozi javnog i privatnog sektora u kružnom gospodarenju otpadom u organizaciji Business Media Croatia, izdavača stručnog časopisa Tehnoeko.

Svečano otvorenje je u srijedu u 16:30 sati na sam Dan zaštite okoliša. Na konferenciji se očekuje dolazak predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jedinica lokalne samouprave, komunalnih društava, domaćih i međunarodnih eksperata u zaštiti okoliša te brojnih tvrtki koje posluju u ovoj djelatnosti.

Prema riječima dr.sc. Zlatka Milanovića iz organizacijskog odbora konferencije gospodarenje otpadom se nametnulo kao najveći ekološki izazov u Hrvatskoj koji treba prioritetno riješiti. „Zato je ova konferencija odlična prilika da kroz panel rasprave i brojne prezentacije sublimira znanje i praksa koju možemo iskoristi u cilju uspostave održivog sustava gospodarenja otpadom. Konferencija je međunarodnog karaktera, a u njenom radu osim domaćih sudjeluju i stručnjaci i znanstvenici iz drugih europskih zemalja te će se njihova iskustva moći usporediti s rezultatima kružnog gospodarstva u Hrvatskoj.“, objašnjava dr.sc. Milanović.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš koji će biti jedan od sudionika konferencije izjavio je kako je važno poticati otvoreni i konstruktivni dijalog te detektirati izazove s kojima se susrećemo jer ćemo samo tako moći transformirati dosadašnje gospodarenje otpadom u održivi sustav. „Ciljeve koje smo postavili u gospodarenju otpadom nije moguće realizirati bez međusobne komunikacije svih dionika sustava.“, rekao je Ponoš.

You may also like

0 comments