Uljanik dd otišao u likvidaciju

Ukinut
Stečajna upraviteljica predložila je da se dio imovine ne proda, već da se odgodi prodaju, a ta bi se imovina, uz mogućnost prijenosa koncesije za brodograđevnu djelatnost na pomorskom dobru, te dizalice druga oprema i gradnja 526, prenijeli na tvrtku Uljanik Brodogradnja 1856.

Uljanik d.d. ide u likvidaciju. Konačnu odluku upravo je usvojila skupština vjerovnika pulskog brodogradilišta na Trgovačkom sudu u Pazinu, privaćajući ocjenu stečajne upraviteljice Marije Ružić da nema temelja za izradu stečajnog plana. Međutim, najava da bi se nastavilo s poslovanjem preko tvrtke-kćeri Uljanik Brodogradnja 1856 ostaje otvorenom.

Stečajna upraviteljica predložila je da se dio imovine ne proda, već da se odgodi prodaju, a ta bi se imovina, uz mogućnost prijenosa koncesije za brodograđevnu djelatnost na pomorskom dobru, te dizalice druga oprema i gradnja 526, prenijeli na tvrtku Uljanik Brodogradnja 1856. Ta bi tvrtka, kako je rekla nakon skupštine vjerovnika, mogla biti nukleus novog poduzeća koje bi u Puli nastavila s proizvodnjom. O tomu, pak, odluku mora donijeti država, koja je i najveći vjerovnik, a koja bi ujedno trebala jamstvima omogućiti nastavak radova.

Za gradnju je potrebno prema njezinim procjenama oko 500 radnika i oko 50 milijuna eura za njegov dovršetak. Pitanje koje sada ostaje za riješiti je kako će država osigurati taj kapital.

You may also like