Ulagači u zlato preživjeli ratove i krize

Mudro ulaganje
Nakon kraha burzi diljem svijeta, ulagači su pokušali zaštititi svoj kapital u zadnjem trenutku, što je utjecalo na potražnju, a samim time i cijenu.

U epicentru pandemije, bilo je nemoguće kupiti bilo zlato u bilo kojem investicijskom formatu. Svi izvori iz kojih se dobiva najvrijedniji plemeniti metal, bili su zaustavljeni.

Rudarenje je u cijelosti bilo stopirano, kao i recikliranje, što je dovelo do potpune obustave proizvodnih procesa u kompanijama u kojima se finalizira zlato, kao visoko standardizirani investicijski proizvod. Zlato se pokazalo kao najbolja zaštita za financijski imununitet svakog pojedinca. U vrijeme pandemije, cijena zlata vrtoglavo je rasla, prenosi B92.

Nakon kraha burzi diljem svijeta, ulagači su pokušali zaštititi svoj kapital u zadnjem trenutku, što je utjecalo na potražnju, a samim time i cijenu. U momentu zaustavljanja svijeta usred koronavirusa, vrijednost barela nafte imala je negativni predznak, burzovni indeksi bilježili su nikad manje vrednosti, ali je zato vrijednost zlata bilježila nikad veću vrijednost.

Trenutno se pokušavaju spasiti određeni financijski sistemi, što je dovelo do trenutnog pada vrijednosti zlata.

Uzimajući u obzir sve ekonomske parametre, zaduživanje svih svjetskih ekonomija kako bi se smanjile posljedice pandemije i veliku raspodjelu novca kako bi se servisirale potrebe recesije, vrijednost zlata neminovno će jačati. Ako promotramo recesiju koja je nastupila 2008. godine, koja je vrijednost zlata uvećala za 280%, može se zaključiti, da se isti scenarij može ponoviti.

Od početka pandemije do danas vrijednost zlata povećala se 20%.

You may also like

0 comments