Predsjednik Komiteta za međunarodna pitanja Državne Dume Aleksej Puškov smatra da ukrajinski sukob u doglednoj budućnosti neće biti riješen, prenosi Regnum. „Ukrajinska tragedija je daleko od kraja. Kako su Irak i Sirija pretvoreni u zonu kaosa na Srednjem istoku, tako će i Ukrajina biti u istočnoj Europi”, napisao je Puškov na svom Twitter profilu. Ruski zastupnik je istaknuo da konflikti, nalik na onom koji se dogodio nedavno između vlasti Kijeva i „Desnog sektora” na zapadu ove zemlje, čine da se Europa „sve više boji Ukrajine”.

Puškov je 12. srpnja isto na svojem Twitter nalogu napisao da zahtijeva od SAD-a da potvrde ili demantiraju informacije o isporuci smrtonosnog oružja Ukrajini. Prethodno je ukrajinski veleposlanik u Americi Valerij Čalij izjavio je da u Kijev stiže oružje iz više od 10 europskih zemalja.

Građanski rat u Ukrajini traje već drugu godinu zaredom. Sada se u zemlji odvija sukob između „Desnog sektora” i kijevskih vlasti. Pripadnici ove ekstremističke grupe obračunavaju se s policijom u gradu Mukačovo u Zakarpatskoj oblasti. Tijekom sukoba nekoliko policajaca je poginulo. „Desni sektor” zahtijeva ostavku brojnih političara i dužnosnika, između ostalih i predsjednika Petra Porošenka. S druge strane, vlasti su pokušale blokirati baze ove organizacije u zapadnim regijama zemlje.

Related Posts