Ugledna banka pojačava klimatske napore

Objava kompanije

JPMorgan Chase (JPM) objavio je u četvrtak kako namjerava financirati ili olakšati ulaganja od 2,5 bilijuna dolara tijekom 10 godina kako bi podržao rješenja koja se bave klimatskim promjenama i doprinose održivom razvoju.

Cilj uključuje milijardu američkih dolara za zelene inicijative poput obnovljivih izvora energije, nove čiste tehnologije, gospodarenja otpadom i slično. Najava, za koju JPMorgan vjeruje da je najveća te vrste, posljednja je u nizu obećanja financijskih institucija kako će svijetu pomoći da se okrene ka čišćoj energetskoj budućnosti.

Cilj od 2,5 bilijuna dolara do kraja 2030. godine označava ubrzanje kratkoročnog cilja JPMorgan-a. Naime, prošle se veljače JPMorgan obvezao kako će 2020. godine rasporediti 200 milijardi dolara za potporu klimatskim rješenjima i održivom razvoju, a iz Banke su rekli kako su taj cilj premašili.

Konkurent, Bank of America (BAC) najavila je prošli tjedan cilj održivog financiranja u iznosu od 1,5 bilijuna dolara, od čega 1 bilijun dolara za ulaganja povezana s klimom.

Obećanja o financiranju dolaze nakon što su si JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo (WFC) i druge velike banke postavile ciljeve neto nulte emisije stakleničkih plinova, u to uključujući i kompanije i projekte koje financiraju, do 2050. godine.

You may also like