Udvostručena dobit VW-a u drugom tromjesečju

Njemačka automobilska grupa Volkswagen (VW) izvijestila je u ponedjeljak da je dobit u njezinom najvećwem odjelu, brendu Volkswagen, udvostručena u trećem tromjesečju a povoljan trend mogao bi potrajati do kraja godine./vc_column]
Dobit od poslovanja brenda VW-a poskočila je u tromjesečju do 30. rujna na 728 milijuna eura uslijed kontinuiranog smanjenja troškova i ukidanja radnih mjesta u sklopu preustroja koji je prošle godine usuglašen sa sindikatima.

U VW-u očekuju da će se pozitivan poslovni trend u temeljnom poslovanju u prvih devet mjeseci protegnuti i na ostatak godine, ne navodeći konkretnije procjene.

Iz odjela luksuznih automobila Audija upozorili su pak danas da očekuju izazovno četvrto tromjesečje, budući da troškovi novih modela pritišću poslovne rezultate. U brendu VW-u sada očekuju da će im operativna marža umjereno premašiti ciljani raspon od 2,5 do 3,5 posto. Dosada su je očekivali na gornjoj granici tog raspona.

To je u skladu s optimističnijim procjenom dobiti koju je u petak objavila krovna grupa Volkswagen. “Naša ofenziva modela sve se više isplaćuje i programi zaokreta na tržištima donose rezultate”, izjavio je izvršni direktor brenda VW Herbert Diess.

“U cjelini gledano, strateške promjene statusa brenda pokazuju dobre rezultate”, dodao je Diess. Fiksni troškovi brenda VW stagnirali su u razdoblju od srpnja do rujna unatoč većim troškovima promocije novih modela, navodi se u priopćenju, bez konkretnih brojki.

Novi modeli marke VW lansirani u ovoj godini uključuju Arteon izduljenog, aerodinamičnog profila, i redizajnirani Polo.

You may also like