Home Politika Ubojica uhićen 275 km od mjesta ubojstva

Ubojica uhićen 275 km od mjesta ubojstva

by admin

Vester Lee Flanagan, 41-godišnji ubojica dvoje novinara u srijedu u Virginiji, nakon zločinačnog čina tijekom intervjua uživo s izvršnom ravnateljicom lokalne trgovinske komore u turističkom mjestu Smith Mountain Lake, pobjegao je na drugi kraj države, 275 kilometara od poprišta zločina kada ga je po automobilskim tablicama identificirao prometni policajac, prenosi dpa.

Kada ga je policajac pokušao zaustaviti, Flanagan, poznat po profesionalnom imenu Bryce Williams, sletio je automobilom s ceste i ustrijelio se, a preminuo je u bolnici nedaleko od Washingtona. Afroamerikanac je ubio dvadesetčetverogodišnju novinarku Alison Parker i 27-godišnjeg snimatelja Adama Warda iz lokalne TV postaje WDBJ7 TV iz Roanokea tijekom intervjua u živo s izvršnom ravnateljicom lokalne trgovinske komore Vicki Gardner u trgovačkom centru Bridgewater Plaza, šokiravši voditelja u studiju prije negoli je prijenos prekinut.

Flanagan je bivši zaposlenik spomenute TV postaje koji je tvrdio da je diskriminiran po rasnoj osnovi, a na svom računu na Twitteru napisao je da su upravo Parker i Ward na njegov račun iznosili rasne komentare. Parker i Ward su bijelci.

Flanagan je dobio otkaz prije dvije godine, a pritužbu zbog rasne diskriminacije je podigao protiv drugih zaposlenika. Šerif okruga Franklin, Bill Overton, kazao je da su navodi u njegovoj pritužbi bili ispitani, ali je utvrđeno da za njih nema temelja. Guverner Virginije Terry McAuliffe je na svom računu na Twitteru izrazio žaljenje zbog “bezumnog ubojstva”. Direktor TV postaje Jeff Marks je kazao da “svako malo novinari prime neki suludi e-mail”, ali da se ovako nešto još nikada nije desilo. “Ne tajimo od kuda izvješćujemo, možda ćemo od sada morati to činiti”, kazao je Marks. Ubijeni novinari su iz tog područja i oboje su bili zaručeni i najavljivali svoja skorašnja vjenčanja.

Related Posts