U vremenu alternativnih goriva, kakva je budućnost dizel kamiona?

Iako kompanije koje upravljaju flotama trgovačkih kamiona počinju gledati prednosti alternativnih vrsta goriva, dizel će se još sigurno godinama koristiti u srednjim i velikim tipovima vozila .
S tom je izjavom govor započela Kary Schaefer, izvršna direktorica za strategije i marketing iz kompanije Daimler Trucks North America, za vrijeme prezentacije na Work Truck Show, okupljanju proizvođača kamiona u Indianapolisu. Kompanija za izradu kamiona Daimler Trucks počinje ozbiljno uzimati u obzir alternativne načine goriva, no rekla je kako se to ne može uspoređivati s količinom dizel kamiona koje Daimler Trucks proizvede svake godine kao najveći proizvođač kamiona na svijetu.

Preveo Ivo Ott

Njihova podružnica Daimler’s Freightliner Trucks nudi kamione kojima je gorivo plin, a njihov je Fuso odjel predstavio eCanter električni srednji kamion te E-Fuso Class 8 električni kamion. Iz Daimler Trucks takvim koracima pokušavaju biti konkurentni novim Tesla kamionima za teške radove te ostalim električnim vozilima koja se trenutačno pojavljuju na tržištu kamiona.

Rekla je kako će u budućnosti dizel biti gorivo svih kamiona za transport. Na konferenciji je izjavila kako će alternativna goriva i nove, zelene, tehnologije zasigurno imati ključnu ulogu za budućnost kamionske industrije. No za sada, nafta odnosno dizel, je najučinkovitija i najjeftinija opcija pokretanja vozila, a čini se kako će tako biti još sigurno nekoliko godina, upozorila je. Uzela je u obzir, u analizama, izazove s kojima će se suočiti kompanije poput Tesla Motors koje će morati smisliti nove mogućnosti za alternativna goriva jer kamionske kompanije prevoze dobra velikim udaljenostima su potrebne mogućnosti napajanja za daleka putovanja po cestama s jednog kraja svijeta na drugi.

Plin i struja su postali najtraženiji alternativni izvori goriva nasuprot dizelu, no njihova ograničenja stavljaju kompanije u poziciju odluke jesu li im takvi troškovi dugoročno isplativi, rekla je. Ograničene mogućnosti napajanja i mali broj dostupnih stanica za napajanje naspram mnogim benzinskim i dizel pumpama diljem svijeta pokazuju kako će transportne kompanije koje se odluče na alternativna goriva morati proći cijeli niz novih strategija kako bi postigle korištenje takvih izvora u trgovačkom sektoru kamiona.

Kompanije s puno vozila gledaju na četiri aspekta kad je riječ o vozilima koje koriste električnu bateriju, udaljenost koju vozilo može prijeći na jednom punjenju, težinu baterije, troškove te napajanje. Trgovački kamioni moraju također uzeti u obzir neke čimbenike koje putnička manja vozila ne gledaju. Električni kamioni i njihov domet bi bili ograničeni temperaturama, težinom tereta te brzinom kojom putuju niz auto-cestu.

Čimbenik težine je do sada predstavljao različite izazove za proizvođače električnih vozila. Kamioni koji bi mogli postići veće udaljenosti trebali su veće baterije, što je onda uzrokovalo još težim vozilima. Dodavanje dodatne težine kamionima s već teškim količinama robe koju prenose imalo je velik utjecaj na domet koji su takvi kamioni mogli postići. Kompanije koje šalju kamionske pošiljke po stotine kilometra dnevno pokazuju znakove zabrinutosti da električni kamioni jednostavno nemaju kapacitet za daleka putovanja.

Kamioni koji koriste plin kao gorivo su naišli na identične probleme. Spremnici za gorivo su bili toliko veliki te su zauzimali mjesto na kamionima potrebno za kontejnere za transport robe.

Stručnjaci nagađaju kako će razvojem tehnologije s vremenom vozila, koja koriste električnu bateriju, biti jeftinija od ostalih. No, za sada električna vozila i kamioni na plin nisu naišli na previše razumijevanja kod kompanija koje dnevno šalju stotine kamiona na daleka putovanja. Čini se kako je još uvijek glavna briga smanjiti troškove i smanjiti vrijeme koje vozači moraju provesti na cestama.

Ulaganja u stanice za napajanje električnih vozila i stanice za napajanje plinom moglo bi se pokazati kao skupa investicija. Unatoč državnim programima za pomoć, visokim cijenama novih vozila kompanije su uglavnom za sada odlučile koristiti svoje dizel kamione i teška vozila za rad.

Proizvođači kamiona i kompanije za transport do sada su bili zadovoljni napredcima koje je tržište dizel kamiona donosilo. Takvi su kamioni vremenom postali efikasniji u potrošnji goriva, a niske cijene nafte postale su najveći razlog zašto se kompanije još uvijek odlučuju za dizel kamione.

Međunarodne kompanije za transport detaljno prate razvoj događaja na tržištu vozila bez vozača. Kada jednom takva vozila dobiju državna dopuštenja slobodno voziti cestama, kompanije će smanjiti troškove zapošljavajući manji broj vozača, piše u analizi portala OilPrice.

You may also like

0 comments