U vladi se sastali sa Lazardom o novim koracima u otkupu INA-e

Podržavljenje
Premijer Andrej Plenković s ministrima Darkom Horvatom, Tomislavom Ćorićem, Zdravkom Marićem, Ivanom Malenicom i Josipom Aladrovićem sudjelovao je na sastanku o otkupu Ine

“Na sastanku Savjeta za INA-u sa stručnjacima Lazarda o provedenoj dubinskoj analizi poslovanja te idućim koracima u procesu mogućeg otkupa MOL-ovog udjela u INA-i”, napisao je na Twitteru premijer Andrej Plenković.

Podsjetimo, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić otkrio je u kolovozu da je stiglo kompletirano izvješće englesko-francuske investicijske banke Lazard, koju je Vlada angažirala za savjetnika oko otkupa dionica INA-e od mađarskog MOL-a, piše N1.

Na pitanje je li otkup INA-e uistinu i dalje aktualan s obzirom na stanje u proračunu i kriznu godinu, ministar odgovara da je. „INA kao vertikalno integrirana kompanija s rezultatima kakve ima proteklih godina, a u kontekstu što se planira, ovakva firma zaslužuje biti predmetom interesa za otkup dionica i vraćanje u hrvatske ruke“, poručio je i dodao da razumije kritike, ali da treba gledati perspektivu i da to nije stvar od 5 dana. “Ne možemo reći da to više nije aktualno pitanje i da INA više nije zanimljiva”, dodao je.

You may also like