U sustavu energetike postoji nered

Zmajlović
SDP-ov Mihael Zmajlović, bivši ministar okoliša, bio je gost današnejg Newsrooma. Govorio je o svom bivšem resoru te aferi Vjetroelektrane.

Komentirao je aferu koja se digla oko slučaja Vjetroelektrane. Kaže kako je trebalo raditi novu procjenu utjecaja na okoliš. “Ostaje pitanje zbog čega je ministar Ćorić kao ministar tek nakon dva ili mjeseca kada je postao ministr odlučio poništiti rješenje koje je donio prethodni ministar”, kazao je Zmajlović.

Istaknuo je i kako je Europska komisija u više navrata istaknula kako u Hrvatskoj postoji sistemsk greška u provođenju postupaka procjene utjecaja na okoliš, tj. u implementaciji Direktive o staništima.

Dodaje kako općenito postoji nered u sektoru energetike i obnovljivih izvora energije. “Ne samo nered, nego imate situaciju da u protekih četiri, pet godina Hrvatska nije iskoristila priliku da poveća udio obnovljihi izvora energije, da iskoristi energiju sunca i vjetra”, ističe Zmajlović. “Puno stvari je tu čudno, a sve plaćaju građani”, ističe i dodaje kako je u tom sektoru potrebna promjena paradigme.

You may also like

0 comments