U središtu Mosta traje sastanak o mandataru

U središnjicu Mosta večeras su došli čelnici HDZ-a i SDP-a Tomislav Karamarko i Zoran Milanović kako bi s domaćinom sastanka čelnikom Mosta Božom Petrovim počeli razgovore o definiranju mandatara za sastav Vlade te drugih pozicija, uključujući i Sabor. 
Milanović, koji je stigao u pratnji SDP-ovaca Branka Grčića, Milanke Opačić, Siniše Hajdaša Dončića, Gordana Marasa, Arsena Bauka te jedinog predstavnika koalicijskih partnera Hrvatska raste HSU-ovca Silvana Hrelje, prilikom ulaska u prostorije Mosta nije želio davati izjave. Čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko na ulazu je rekao kako i on poziva na zajedništvo, ali ono koje je utemeljeno na realnim osnovama. “Želim reći da Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om želi naći brzo rješenje i izlaz iz ovog problema. Ovo je problem koji već dosta dugo tlači naše građane.  Vjerujem da će unutra sastanak biti u dobrom tonu i u dobrom raspoloženju jer jedini koji danas imaju pravo na povišeni ton su naši građani”, rekao je Karamarko. Dodao je kao se nada da će biti dobra atmosfera te da će se dogovoriti. “Mi smo u našem priopćenju i zaključcima rekli koji su naši okviri. Mislim da su pošteni i dobri i da se svi unutra možemo naći”, poručio je. Karamarko je došao u pratnji političkog tajnika Tomislava Čuljka i čelnika koalicijskih partnera.
Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u petak navečer da će se na sastanku između Mosta, HDZ-a i SDP-a među ostalim raspravljati i o ponudi da bude kandidat za premijera.  “O tome će se među ostalim raspravljati na sastanku”, rekao je Petrov novinarima prije početka sjednice Nacionalnog vijeća Mosta upitan hoće li prihvatiti ponudu da bude premijer. Danas je već održan jedan sastanak u sjedištu Mosta, na kojemu su predstavnici Mosta, Domoljubne koalicije i kolaicije Hrvatska raste razgovarali koje su to ključne reforme koje treba provesti u sljedećem razdoblju. Nakon trosatnog sastanka predstavnici sve tri strane izrazili su zadovoljstvo ispregovaranim.

You may also like

0 comments