U Srbiji će struja poskupjeti dvostuko manje nego li je planirano

BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić negirao je danas pisanje pojedinih medija da će se, kada je reč o predstojećem poskupljenju struje, u Srbiji dogoditi “dva strujna udara”.

“Opet su obmanuli”, rekao je Vučić i dodao da predstoje razgovori, te da će biti jedno dvostruko niže poskupljenje od najavljenog, pa i, kako je rekao, niže i od toga. Kad mi svojim radom uspemo da povećamo plate i penzije to poskupljenje neće biti preveliki problem za građane, kazao je Vučić. “Ovo sam morao da kažem zbog građana Srbije, zbog negativne kampanje koja se vodimo upravo uoči rasprave u parlamentu o projektu Beograd na vodi”, rekao je premijer u parlamentu. List Blic objavio je danas da će građanima Srbije računi za struju do kraja godine biti uvećani u dva navrata, i to u junu u proseku za 200 dinara i u novembru za još 300 dinara.

Vučić je pozvao građane da 9. aprila učestvuju na javnoj aukciji za prodaju vozila u vlasništvu države koja nisu prodata krajem marta. Vučić je u Skupštini Srbije, podsetio da će 9. aprila državna vozila biti prodata po ceni nižoj 40 odsto od procenjene, dodavši da je već sada dvostruko više prijavljenih za kupovinu nego u prvom krugu. On je dodao da će, ukoliko ne budu prodata sva vozila, biti još jedan krug javne aukcije u kojem će cene vozila biti 60 odsto niže od one koju je procenila Poreska uprava. “Molim ljude za dođu, da kupe. Em nećemo trošiti novac na gorivo i održavanje, em će ljudi moći da po povoljnoj ceni kupe određene automobile”, rekao je Vučić. Na aukciji za prodaju vozila državnih organa i javnih službi, krajem marta održana u Palati Srbija, izlicitirano je 37 automobila za oko oko 14,5 miliona dinara. (Tanjug)

You may also like