U Splitu drugi međunarodni energetski forum

Drugi međunarodni energetsko – bankarski forum “Europska unija – Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive” održat će se u Splitu, u hotelu Cornaro, 27. i 28. rujna u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije.
Iz Organizacijskog odbora tog skupa u ponedjeljak su istaknuli da je Forum “na tragu intenzivnog političkog dijaloga s Rusijom”. Cilj im je, kako ističu, uspostaviti nove znanstvene i poslovne kontakte, organizirati rasprave o mogućnostima ulaganja te poticati suradnju i dogovaranje poslova.

Forum je fokusiran na energetski potencijal Euroazije i njezin utjecaj na interese Europske unije, s posebnim osvrtom na kaspijsku regiju u kojoj su značajni energetski igrači “nove velike geopolitičke igre” Azerbajdžan i Kazahstan.

Prvoga dana skupa, 27. rujna, teme panela su energetski trendovi i tendencije u Euroaziji u novom geopolitičkom kontekstu, energetski izazovi u 21. stoljeću te prilike za energetsku suradnju Hrvatske i zemalja Euroazije. Drugi dan, 28. rujna razgovarat će se o zajedničkim bankarsko- gospodarskim interesima hrvatskih i ruskih gospodarstvenika, mogućnostima podrške zajedničkim investicijskim projektima u području energetike te malog i srednjeg poduzetništva.

Međunarodni energetsko-bankarski forum i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Na Forumu će se okupiti članovi akademske zajednice, predstavnici ministarstava i Hrvatske gospodarske komore, domaći i inozemni stručnjaci za energetiku, predstavnici naftnih kompanija, te financijskih korporacija i poduzetnika.

You may also like