Home Ekonomija U napadu na Yahoo kompromitirano čak milijardu profila

U napadu na Yahoo kompromitirano čak milijardu profila

by Petra Rajković

Tvrtka Yahoo priopćila je u srijedu da je 2013. bila na meti informatičkog napada koji je pogodio “više od milijardu” korisnika i kojemu je prethodio napad na 500 milijuna njezinih korisnika.

“Yahoo misli da je neovlaštena treća strana u kolovozu 2013. ukrala podatke povezane s više od milijardu korisničkih računa”, priopćila je ta kompanija, pionir interneta.

Yahoo je rekao da među ukradenim informacijama o korisničkim računima mogu biti imena, e-mail adrese, brojevi telefona i datumi rođenja njegovih klijenata, premda tvrdi da podatci o njihovim kreditnim karticama i bankovnim računima nisu hakirani.

“Podatci o kreditnim karticama i bankovnim računima nisu pohranjeni u sustavu” koji je napadnut, ističe Yahoo u priopćenju.

Kompanija koja je zapala u velike financijske teškoće misli da se ovaj novi napad “najvjerojatnije” razlikuje od velikog hakerskog napada koji je otkriven krajem rujna, ali je izveden 2014. i pogodio je 500 milijuna korisnika.

Ovaj novi udarac događa se u najgore vrijeme za Yahoo koji je krajem srpnja prodao Verizonu svoje glavne djelatnosti (Yahoo Mail, Yahoo News) za 4,8 milijarda dolara.

(Agencije)

Related Posts