Home Geopolitika U napadu na Idlib ubijeno najmanje 30 civila

U napadu na Idlib ubijeno najmanje 30 civila

by Marijan Opacak

Najmanje je 30 osoba ubijeno u utorak u zračnim napadima na grad Idlib pod kontrolom pobunjenika, u jednom od najsilovitijih napada u posljednjih nekoliko mjeseci, kazali su očevici i humanitarni radnici. 

U osam napada, koliko su ih po izjavama očevidaca izveli ruski zrakoplovi, puno je ranjenih. U napadima je srušeno nekoliko višekatnica smještenih u stambenoj četvrti u sjeverozapadnom dijelu grada.

Rusko ministarstvo obrane medije je obavijestilo da medijska izvješća o napadima na Idlib nisu točna, objavio je Interfax.

Dvojica spasilaca za Reuters su kazala da je u napadima ubijeno oko 30 ljudi, a sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu tvrdi da je smrtno stradalo najmanje 26 ljudi te da se očekuje veći broj mrtvih jer su tijela ostala zatrpana pod ruševinama zgrada.

U video snimci koju su humanitarni radnici objavili na društvenim mrežama vidi se da se brojnim civilima, među kojima ima i male djece, pruža pomoć u glavnoj gradskoj bolnici.

Aktivisti i stanovnici tvrde da je broj napada na pokrainu Idlib nešto manji otkad su Turci i Rusi krajem prosinca postigli dogovor o prekidu vatre i neprijateljstava.

(Agencije)

Related Posts