U listopadu kreće probni rad LNG terminala na Krku

Obilazak
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktorica LNG Hrvatska Barbara Dorić jučer su obišli gradilište LNG terminala na otoku Krku.

Ministar je tom prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom i dinamikom radova na gradilištu koji se planiraju dovršiti do listopada kada FSRU brod stiže na lokaciju terminala koji bi s radom trebao početi 1. siječnja 2021. godine, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Radovi izgradnje kopnenog dijela terminala koji se sastoji od pristana s pomoćnim postrojenjima i priključnog plinovoda duljine 4,2 km počeli su sredinom travnja prošle godine i teku planiranom dinamikom.

Do sada je dovršeno više od 60 posto svih građevinskih i strojarsko-montažnih radova. Po dolasku FSRU broda na lokaciju terminala u listopadu, uslijedit će probni rad terminala i ishođenje uporabne dozvole potrebne za rad terminala, a sve kako bi 1. siječnja 2021. godine LNG terminal započeo s komercijalnim radom.

LNG terminal na otoku Krku omogućit će sigurnost opskrbe prirodnim plinom i potaknuti konkurentnost na tržištu te je projekt od strateškog interesa Hrvatske i Europske unije.

You may also like

0 comments