U jučerašnjem napadu na indijsku bazu najmanje 10 ubijenih

Indijski nositelj zlatne medalje u streljaštvu jedan je od najmanje desetorice ubijenih u napadu na zračnu vojnu bazu, rekli su dužnosnici u nedjelju dok su vojnici raščišćavali kompleks blizu indijske granice s Pakistanom 15 sati nakon oružanog sukoba i uvedene su povišene mjere pripravnosti.

Šest pripadnika indijske sigurnosi ubijena su, a tijela četvorice militanata izvučena su iz ruševina kompleksa nakon subotnjeg napada na dobro utvrđenu zračnu vojnu bazu Pathankot u sjeverozapadnoj državi Punjab.  Napad su izveli naoružani muškarci prerušeni u vojnike samo tjedan dana nakon iznenadnog posjeta premijera Narendre Modija pakistanskome kolegi Nawazu Sharifu u nastojanjima da ožive bilateralne odnose dviju susjednih zemalja, nuklearnih sila.

U napadu je ubijen Subedar Fateh Singh, dobitnik zlatne medalje na prvom Prvenstvu u streljaštvu zemalja članica Commonwealtha 1995., objavio je indijski Nacionalni streljački savez. Dužnosnici su rekli da napad na vojnu bazu, 25 kilometara od granice s Pakistanom, ima obilježja napada pakistanskih militantnih skupina i to pokazuje svu krhkost nedavnih napora dužnosnika dviju zemalja da ožive bilateralne razgovore.  Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Pakistan je osudio napad i poručio da želi nastaviti graditi povjerenje potaknuto iznenadnim sastankom Modija i Sharifa prošli mjesec.  U New Delhiju vlakovi su kasnili u nedjelju rano ujutro pošto su dužonsnici primili informaciju o mogućoj bombaškoj prijetnji na vlak između glavnoga grada i Lucknowa na jugoistoku.  Osim vlakova, povišene su mjere pripavnosti i na autobusnim postajama, prenosi agencija dpa.

You may also like

0 comments