U Japanu manipulacija ugovorima za državne obveznice

Regulator djeluje
Japanski regulator za financijska tržišta (SESC) objavio je da je za britansku podružnicu američke investicijske banke Citigroup predložio kaznu od 1,2 milijuna dolara zbog navodne manipulacije cijenama terminskih ugovora za japanske državne obveznice.

U SESC-u tvrde da je zaposlenik Citigroup Global Markets Limiteda sa sjedištem u Londonu izdavao naloge o kupnji i prodaji terminskih ugovora za 10-godišnje japanske državne obveznice iako ih nije najmjeravao realizirati.

Predložili su novčanu kaznu od 133 milijuna jena.

Predložena kazna označava najnoviji pokušaj japanskih vlasti da suzbiju navodne pokušaje manipulacije cijenama na tržištu terminskih ugovora za japanske državne obveznice.

Iz Citigroupa su izjavili da ozbiljno shvaćaju potez japanskog regulatora.

„Citi će dati najveći prioritet daljnjem jačanju upravljanja i unutarnje kontrole kako bi osigurao usklađenost s financijskim propisima i direktivama”, stoji u priopćenju.

Konačnu odluku o prijedlogu regulatora donijeti će Agencija za financijske usluge.

U srpnju prošle godine regulator je odrezao novčanu kaznu od 218 milijuna jena zajedničkoj kompaniji financijske grupe Mitsubishi UFJ i američke banke Morgan Stanley zbog pokušaja manipuliranja cijenama terminskih ugovora za državne obveznice, podsjeća Reuters.

You may also like

0 comments