U Hrvatsku je ukupno ušlo 530 tisuća migranata

U Hrvatsku je u četvrtak ujutro ušlo 1095 migranata, a od početka migracijske krize 530.667, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP). Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo 1095 migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu bilo je sedam osoba. U MUP-u i dalje očekuju velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

U srijedu je u Hrvatsku ušlo 2138 migranata. Broj izbjeglica i imigranata koji su kopnom i morem ove godine stigli u Europsku uniju prešao je milijun, a 3600 ih je na tom putu poginulo ili nestalo, objavili su u utorak UN-ova agencija za izbjeglice (UNHCR) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

UNHCR očekuje da će se sličan priljev nastaviti u 2016., ali glasnogovornik IOM-a Joel Millman kaže da je nemoguće predvidjeti konkretne brojke. Mlada Palestinka, koju je rasplakala njemačka kancelarka Angela Merkel kada joj je kazala da bi mogla biti deportirana, dobila je pravo boravka u Njemačkoj do listopada 2017., prenio je u četvrtak Bild. Reem Sahwil počela je plakati tijekom televizijskog foruma u srpnju kad joj je Merkel kazala da Njemačka ne može prihvatiti svakoga tko želi živjeti u toj zemlji. Merkel je Sahwil pogladila po glavi izazivajući podsmijeh kritičara zbog pomanjkanja empatije.

Sahwil je sada dobila dozvolu boravka do 17. listopada 2017. Bild piše da Sahwil postiže izvanredne rezultate u školi te da su dozvolu boravka dobili i njezini roditelji i brat.

You may also like

0 comments