Home Hrvatska U HDZ-u postoji samo jedan tim

U HDZ-u postoji samo jedan tim

by Agencije

HDZ-ovi zastupnici koji su najavili kandidature za dužnosti u stranci redom su u petak odbacili medijske informacije o podjelama u HDZ-u na one koji podržavaju predsjednika stranke Tomislava Karamarka i one koji su uz jedinog kandidata za zamjenika predsjednika Milijana Brkića.

“Nema u HDZ-u ‘tim Brkić’, ‘tim Karamarko’. HDZ je jedinstven, vidjeli ste da se gospodin Brkić kandidirao za zamjenika predsjednika i to je najbolji odgovor onim spinovima koji žele podijeliti HDZ”, rekao je novinarima u Saboru kandidat za člana Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović.

Naglasio je kako osobno čvrsto podupire Karamarkovu politiku, a objašnjavajući svoju kandidaturu istaknuo je kako u protekle četiri godine nije bio u vrhu stranke, ali da ga je čvrsto podupirao. “Pokazao sam da sam istinski HDZ-ovac i mislim da je sada sazrijelo vrijeme da se kandidiram u Predsjedništvo stranke i s obzirom na rezultate koje ličko-senjski HDZ poluči gotovo na svakim izborima”, rekao je Milinović.

I Josipa Rimac, koja se kandidirala se za potpredsjednicu stranke, također poručuje kako je “samo jedan tim – HDZ”. “Mislim da je jako loše ovo što čitamo u medijima o nekakvim podjelama, podjela nema. Moram reći da sam osobno dugogodišnji prijatelj i s predsjednikom Karamarkom i s dosadašnjim tajnikom Brkićem i samo je jedan tim, a to je HDZ”, rekla je Rimac.

Na pitanje je li samo jedan kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a rezultat dogovora u stranci, Rimac odgovara kako “svaka obitelj svoje dogovore rješava unutar kuće”. “Najvažnije je da je to bio jedan demokratski proces i bilo je dovoljno vremena da se kandidiraju svi oni koji smatraju da mogu svojim znanjem i sposobnostima odgovarati toj poziciji i da mogu dobiti povjerenje delegata”, kazala je.

Josip Bilaver, također kandidat za potpredsjednika, kaže kako, koliko mu je poznato, u HDZ-u nije bilo dramatičnih sastanaka o kojima pišu mediji. “Otkad je gospodin Karamarko postao predsjednik, prije četiri-pet godina, oduvijek se govori o frakcijama, o podjelama unutar stranke. Mi smo u međuvremenu dobili pet izbora za redom i ja u stranci nisam vidio nikakve podjele, odnosno da je netko nečiji. Mislim da su svi ljudi svoji i da su, prije svega, pošteni HDZ-ovci”, poručio je.

Jedan od kandidata za potpredsjednika HDZ-a je i Ante Sanader, koji također tvrdi da podjela u stranci nema. “Bit će demokratska utakmica, svatko može lobirati, to je sve dopušteno i normalno”, rekao je Sanader, a na pitanje što će učiniti ne bude li izabran za potpredsjednika, odgovorio je: “Ništa tragično, nisam bio ni jučer”.

Related Posts