U Francuskoj nađen pojas s eksplozivom u kanti za smeće

“Pojas koji bi mogao biti sličan pojasu s eksplozivom” pronađen je u ponedjeljak u Montrougeu, u predgrađu na jugu Pariza, deset dana nakon napada u kojima je život izgubilo 130 ljudi u francuskoj prijestolnici, doznaje se od više izvora.

Predmet je pronađen “u kanti, kasno poslijepodne”, rekao je policijski izvor. Pronašli su ga čistači ulica i trenutačno je na analizi koja će “potvrditi je li riječ o eksplozivu”, dodao je izvor blizak istrazi. Kako navodi taj izvor, Salah Abdeslam, brat bombaša samoubojice i glavni osumnjičenik koji je u bijegu nakon napada, bio je putem telefona lociran 13. studenoga navečer, kada su se dogodili napadi, blizu Montrougea, u općini koja graniči s Chatillonom.

Salah Abdeslam, 26-godišnji Francuz koji živi u Belgiji, možda je jedini izravni živi sudionik pariških napada. Policija intenzivno traga za Abdeslamom koji je bio barem logističar u pokolju, a “možda je bio spreman aktivirati eksploziv na sebi”, rekla je odvjetnica jedne od dviju osoba koje su priznale da su mu pomogle u bijegu u Belgiju 14. studenoga.

You may also like

0 comments