U Davosu summit o četvrtoj industrijskoj revoluciji

Više od 40 predsjednika država i vlada u Davosu će od 20. do 23. siječnja raspravljati o izazovima i posljedicama “četvrte industrijske revolucije”, izvijestio je u srijedu u Ženevi Svjetski gospodarski forum (WEF).

Uz političke čelnike, u Davos će stići i oko 2500 gospodarskih stručnjaka. Oni će sudjelovati u 46. godišnjem forumu koji će se i ove godine održati u tom mondenom švicarskom skijalištu, koje će na nekoliko dana iz sigurnosnih razloga postati dobro utvrđeni logor. U Davos će, među ostalima, doputovati argentinski predsjednik Mauricio Macri, kanadski premijer Justin Trudeau, grčki Aleksis Cipras, američki potpredsjednik Joe Biden, britanski premijer David Cameron, francuski premijer Manuel Valls, njemački predsjednik Joachim Gauck i izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Osnivač i izvršni direktor Svjetskog gospodarskog foruma Klaus Schwab je kazao da “četvrta industrijska revolucija govori o spajanju tehnologija”, osobito kad je posrijedi digitalni svijet, što “ima vrlo velik utjecaj na političke, gospodarske i socijalne sustave”. “Svrha ovogodišnjeg sastanka je uspostava sustava zajedničkog razumijevanja” te industrijske revolucije, rekao je Schwab.

U priopćenju WEF-a stoji da američko izaslanstvo ove godine stiže u najjačem sastavu dosad. Uz potpredsjednika Bidena, u Davos će doputovati i državni tajnik John Kerry, ministar obrane Ashton Carter, ministrica zdravstva Syliva Matthews Burwell, ministrica trgovine Penny Pritzker, predstavnik za trgovinu Michael Froman, ministrica pravosuđa Loretta Lynch te guverneri i predstavnici obaju domova Kongresa.

You may also like

0 comments