Turska traži uhićenja glede ubojstva Kashoggia

Sud u Istanbulu izdao je naloge za uhićenje dvojice visokih saudijskih dužnosnika, bivših savjetnika prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana, zbog ubojstva novinara Jamala Khashoggija, izvijestila je u srijedu turska novinska agencija Anadolija.
U izvješću su identificirani osumnjičeni kao Ahmed al-Asiri, bivši zamjenik šefa obavještajne službe, i Saud al-Kahtani, bliski prijestolonasljednikov savjetnik koji je formalno otpušten s dužnosti u listopadu. Khashoggi, kolumnist Washington Posta koji je kritizirao saudijsku vladu i njezina de facto čelnika Mohameda bin Salmana, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. listopada. Saudijski dužnosnici opetovano su odbacili izvješća da je prijestolonasljednik povezan s ubojstvom.

Ured glavnog istanbulskog tužitelja zatražio je od suda da izda naloge za uhićenje u sklopu istrage ubojstva. Dan ranije američki senatori rekli su novinarima kako su uvjereni da je saudijski princ povezan s Khashoggijevim ubojstvom nakon što ih je direktorica CIA-e Gina Haspel izvijestila o svojim zaključcima u tom slučaju. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je novinarima u Argentini tijekom vikenda da je Khashoggi ubijen u sedam i pol minuta.

You may also like

0 comments