TURSKA PRIVELA 44 OSOBE U PROTUTERORISTIČKOJ AKCIJI

Turska policija je u protuterorističkim akcijama privela 44 osobe, među njima i dva muškarca koji su sudjelovali u pripremi dva samoubilačka bombaška napada izvedena u Istanbulu prošle godine, izvijestio je u četvrtak gradonačelnik Istanbula Vasip Sahin.
ana 10. prosinca 2016. u središtu grada, blizu stadiona nogometnog kluba Bešiktaša odjeknule su dvije eksplozije. Jedna se bomba nalazila u automobilu, a drugu je aktivirao bombaš samoubojica. Pritom su ubijene 44 osobe, a ozlijeđeno ih je 155.
D

“Jedan od osumnjičenika umiješan u akciju, prije eksplozija u prosincu 2016. bio je na poprištu zbivanja kako bi izvidio situaciju, potom je bombu detonirao, brzo se ukrcao u automobil i pobjegao odande”, rekao je Sahin novinarima.

Drugi privedeni osumnjičenik identificiran je kao organizator napada na autobus s policajcima u srpnju 2016. kada je ubijeno 11 osoba, među kojim je osim policijskih časnika bilo i civila. Ozlijeđeno je 36 osoba.

Add content here
Add content here
Za oba napada odgovornost je preuzeo ogranak Radničke stranke Kurdistana (PKK), koji djeluje pod nazivom Kurdistanski sokolovi slobode.

You may also like

0 comments