Turistički promet na Kvarneru i dalje raste

Turistički promet na Kvarneru i dalje raste, pa je u listopadu u kvarnerskim turističkim objektima ostvareno 14 posto više, a u prvih deset mjeseci 6 posto više turističkih noćenja više u odnosu na isto razdoblje lani.

Iz kvarnerske Turističke zajednice ističu da se zahvaljujući stalnom rastu turističkog prometa broj noćenja od siječnja do listopada tijekom zadnjih pet godina povećao za više od 2 milijuna.

Tijekom prvih deset mjeseci 2016. na Kvarneru su boravila 2,5 milijuna turista, a ostvarili su 13,7 milijuna noćenja, što je 5 posto više turista i 6 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

Najviše je bilo gostiju iz Njemačke s gotovo 4 milijuna ostvarenih noćenja, zatim iz Slovenije, Austrije, Italije i Mađarske.

Najviše, 6,5 milijuna noćenja, bilo je u privatnom smještaju, a slijede hoteli i kampovi, svaki s 3,3 milijuna noćenja.

Na Kvarneru je u listopadu boravilo 11 posto više turista, s 14 posto više noćenja u odnosu na listopad prošle godine. Najviše gostiju bilo je iz Austrije, Švicarske i Velike Britanije, a najviše ih se odmaralo na opatijskoj rivijeri, na kojoj je ostvareno najviše, 38 posto noćenja, te na Krku, na kojemu je bilo 24 posto turističkih noćenja na Kvarneru.

Gosti su uglavnom boravili u hotelima u kojima je ostvareno 70 posto noćenja, dok ih je u privatnom smještaju bilo 16 posto, a kampovima 10 posto.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku Kvarner raspolaže sa 171.212 stalnih postelja što je 17,6 posto svih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj.

(Hina)

You may also like

0 comments