Trumpov bivši savjetnik surađuje sa tužiteljstvom

Bivšeg odvjetnika Donalda Trumpa, neko vrijeme veoma bliskog američkom predsjedniku dok nije pao u njegovu nemilost, više puta su saslušali suradnici posebnog tužitelja zaduženog za rusku istragu Roberta Muellera, otkriva u četvrtak mreža ABC News.
Michael Cohen je u kolovozu počeo surađivati s posebnim tužiteljem koji istražuje o mogućem tajnom dogovoru izbornog stožera Donalda Trumpa i Rusije tijekom predsjedničke kampanje 2016., kada je priznao krivnju za poreznu i bankovnu prijevaru, objavio je ABC.

Te su informacije otkrivene u Muellerovoj istrazi, ali nisu povezane s Rusijom. Na upit AFP-a, odvjetnik Michaela Cohena nije htio ništa komentirati.

No nakon priznanja krivnje svog klijenta, rekao je da ovaj sada želi “staviti obitelj i zemlju na prvo mjesto i reći istinu o Donaldu Trumpu”. Michael Cohen je pod prisegom priznao da je kupio šutnju dviju žena, porno glumice Stormy Daniels i bivše ljubavnice Karen McDougal, “na zahtjev kandidata” Trumpa kako mu ne bi “nanio štetu” prije predsjedničkih izbora 2016.

Trump ga je tada optužio za laž a Bijela kuća je istaknula da predsjednik “nimalo nije zabrinut” zbog otkrića Cohena koji je više od deset godina bio njegov čovjek iz sjene. Suradnja s vlastima mogla bi pomoći Michaelu Cohenu da na suđenju dobije manju kaznu.

Tom je istragom obuhvaćeno više bliskih suradnika republikanskog predsjednika, pa tako i njegov bivši ravnatelj kampanje Paul Manafort koji je proglašen krivim za bankovnu i poreznu prijevaru i isto je pristao na suradnju s ruskom istragom.

You may also like

0 comments