Trump ublažio stavove o migrantima

Donald Trump želi “pravedno i ljudski” riješiti problem 11 milijuna ilegalnih imigranata u Sjedinjenim Državama koje planira protjerati uz pomoć posebnih snaga o kojima će “još odlučiti”, rekla je u nedjelju nova voditeljica njegova izbornog stožera.

Ove izjave Kellyanne Conway upućuju, čini se, na ublažavanje stajališta republikanskog kandidata o tom pitanju koje je postalo glavni adut njegove kampanje, premda je Conway zanijekala bilo kakvu promjenu stajališta milijardera.

Trump je bio obećao da će osnovati posebne snage za izgon milijuna ilegalnih useljenika – uglavnom Meksikanaca – koji žive na američkom tlu.

Demokrati ističu da bi se ta nemoguća misija završila razdvajanjem desetaka tisuća obitelji koje nerijetko već godinama žive u SAD-u i pridonose dobrom funkcioniranju američkog gospodarstva.

U razgovoru za CNN u nedjelju Conway nije izričito potvrdila Trumpovu najavu da će protjerati tih 11 milijuna ljudi koje optužuje da povećavaju nezaposlenost američkih građana.

Trump se, obrazložila je, “zauzima za primjenu zakona, da poštujemo Amerikance koji traže dobro plaćen posao, da budemo pravedni i pokažemo ljudskost prema onima s kojima živimo”.

Bivši voditelj Trumpove kampanje Paul Manafort je ovog tjedna nakon kadrovskih promjena dao ostavku. Nastojao je ublažiti ispade naglog Trumpa i prikazati ga kao prihvatljivog predsjedničkog kandidata. Trump je u četvrtak izrazio žaljenje zbog uvredljivih riječi tijekom kampanje.

You may also like