Trump tvrdi da ga je Obama prisluškivao u kampanji

Američki predsjednik Donald Trump optužio je u subotu bivšeg predsjednika Baracka Obamu da ga je prisluškivao u zadnjoj fazi kampanje u listopadu prošle godine, no za to nije ponudio nikakve dokaze.

“Kako je samo nisko predsjednik Obama pao kada je dao ozvučiti moje telefone tijekom svetog izbornog procesa. To je Nixon/Watergate. Loš (ili bolestan) momak!”, napisao je Trump na Twitteru.

U jednom od tvitova kaže da je navodno prisluškivan u svom Trump Toweru, ali da “ništa nije pronađeno”.

Trumpova administracija pod velikim je pritiskom FBI-a i kongresnog povjerenstva zbog kontakata članova njegova tima s ruskim dužnosnicima u kampanji.

Obama je uveo sankcije Rusiji i u prosincu 2016. naredio ruskim diplomatima da napuste SAD zbog navodnog hakiranja Demokratske stranke u pripremama za izbore 8. studenoga.

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn dao je u veljači ostavku nakon što je otkriveno da je o sankcijama razgovarao s ruskim veleposlanikom u SAD-u prije nego što je Trump stupio na dužnost.

Trump se često služi Twitterom za napade na suparnike i godinama je vodio kampanju protiv Obame tvrdeći da nije rođen u SAD-u, da bi na kraju povukao te optužbe.

(Agencije)

You may also like