TRUMP: SAD I RUSIJA SE DOBRO SLAŽU

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je rekao da je njegov dugi sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na summitu G20 dobar znak koji pokazuje da dvije države mogu surađivati po pitanjima od zajedničkog interesa, poput prekida vatre u Siriji.
“Mislim da se slažemo vrlo, vrlo dobro. Mi smo iznimno moćna nuklearna sila, a i oni su. Nema smisla da nemamo neku vrstu odnosa”, rekao je Trump u razgovoru za televizijsku mrežu CBN.

Američki čelnik u istom je nastupu napao svoju demokratsku protukandidatkinju na predsjedničkim izborima Hillary Clinton, tvrdeći da bi Putin bio puno sretniji da je ona na čelu Sjedinjenih Država jer ne bi izdvajala toliko sredstva za vojsku poput njega. “Od početka sam govorio da želim snažnu vojsku a to on ne želi”, naglasio je Trump.

Nedavni prekid vatre na jugu Sirije pripisuje njihovom susretu u Hamburgu. “Prekid vatre održava se već četiri dana. Drugi prekidi vatre nisu nikada trajali. To je stoga što su se dogovorili predsjednik Putin i predsjednik Trump, i traje”, naglasio je. Dodao je kako je potrebno imati dijalog jer će se inače stvoriti “puno problema za našu zemlju i za njihovu zemlju”.

Za sina saznao tek nedavno

Upitan je li znao da se njegov sin sastaje s ruskom odvjetnicom Natalijom Veselnitskaya u lipnju prošle godine Trump je u intervjuu kazao da nije ništa znao do unazad nekoliko dana. Prema elektronskim porukama koje je objavio u utorak Trump mlađi je pristao na sastanak sa ženom za koju mu je rečeno da je odvjetnica ruske vlade koja bi mogla imati štetne informacije o Hillary Clinton, demokratskoj protukandidatkinji njegova oca na predsjedničkim izborima.
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu kako nije znao za prošlogodišnji sastanak njegova sina Donald Trumpa mlađeg s ruskom odvjetnicom, rekavši Reutersu da je o tome doznao tek prije nekoliko dana.

U intervjuu u Bijeloj kući Trump je rekao da sina nije krivio zbog sastanka. “Mislim da bi mnogi ljudi održali takav sastanak”, rekao je predsjednik.

Trump je u intervjuu za Reuters održanom u srijedu također rekao da je ruskog predsjednika Vladimira Putina izravno pitao je li bio uključen u ono što je američka obavještajna služba opisala kao ruski utjecaj na američku predsjedničku kampanju, a on je kazao da nije. Dodao je i da je tijekom svog višesatnog sastanka s Putinom prošlog petka u Njemačkoj prvih 20 ili 25 minuta razgovora posvetio toj temi. “Rekao sam, jeste li to učinili? A on je rekao ne. Apsolutno ne. Potom sam ga pitao drugi put na posve drukčiji način. Rekao je da apsolutno nije”, kazao je Trump Reutersu.

You may also like

0 comments