Home Politika Trump odgovorio M. Obama: Za Ameriku ima nade

Trump odgovorio M. Obama: Za Ameriku ima nade

by Agencije

Izabrani američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je u subotu da je Amerika puna nade nakon njegova izbora, kao odgovor prvoj dami Michelle Obami koja je ocijenila prethodnog dana da zemlji osobito nedostaje nada.

“Michelle Obama rekla je u petak da nema nade, ali mislim da je govorila o prošlosti, ne o budućnosti”, izjavio je on na skupu u Mobileu (Arizona). “Uvjeren sam da postoji ogromna nada, a uz nadu, imamo ogromni potencijal, vidjet ćete stvari koje niste vidjeli već desetljećima”, dodao je on.

U intervjuu s Oprah Winfrey emitiranom u petak na CBS-u, Michelle Obama je jasno dala naslutiti da je Amerika ušla u mračniju fazu izborom Donalda Trumpa. “Sad vidimo što znači ne imati nadu”, kazala je ona odgovarajući na pitanje o dva mandata Baracka Obame, izabranog s porukom “nade i promjene”.

“Nada je nužan koncept. Barack nije govorio o nadi jer je mislio da je to dobar slogan za skupljanje glasova”, nastavila je ona. “Što pružate svojoj djeci ako im ne pružate nadu?”, kazala je Michelle Obama te istaknula važnost toga da “imate odraslu osobu u Bijeloj kući koja vam može reći u razdoblju krize i turbulencija ‘Hej, bit će sve dobro'”.

Relativno diskretna nakon izbora Donalda Trumpa kao nasljednika njezina supruga, Michelle Obama je tijekom kampanje iznijela optužbe protiv republikanskog kandidata i posebice njegova “zastrašujućeg” stava spram žena. “To nije normalno. Ne radi se samo o političkoj igri. To je sramotno. Nedopustivo”, izjavila je ona tada.

Related Posts