Trump obećao nove ekonomske mjere kako bi povećao popularnost

Republikanski kandidat za Bijelu kuću Donald Trump pokušao je u ponedjeljak dobiti novi zamah u utrci za predsjedničko mjesto, obećavši da će ako bude izabran smanjiti poreze te da će Amerika s njegovoim novim ekonomskim planom doživjeti novi početak.

Predstavljajući svoju gospodarsku viziju u govoru u Ekonomskom klubu u Detroitu, njujorški biznismen je rekao: “To se može učiniti, a nije ni toliko teško”. Trump je ponudio više prijedloga, uključivo porezne reforme za koje je rekao da će izazvati najveću poreznu revoluciju u SAD-u od ere Ronalda Reagana.

Iskoristio je govor o ekonomiji kako bi okrenuo stranicu nakon tjedna u kojem je napravio nekoliko pogrešnih koraka zbog kojih ga je zapljusnuo val kritika, uključivo i iz njegove vlastite stranke. Demokratska protukandidatknjia Hillary Clinton dobila je prednost u anketama, tri mjeseca pred izbore 8. studenoga.

Trump je slijedio pripremljene točke govora, a zadržao je i prisebnost kada su ga prekidali prosvjednici. Njegove ideje u govoru bile su namijenjene i bogatoj poslovnoj zajednici i radnicima.

Plan uključuje među ostalim smanjivanje stope poreza na dohodak i korporativnog poreza, te donošenje novih zakonskih odredbi za zaposlene roditelje koji se bore s troškovima uzdržavanja djece.

Trump je obećao i oživljavanje plana o naftovodu Keystone XL a povukao bi SAD iz Sporazuma o transpacifičkom partnerstvu koji podupire predsjednik Barack Obama. “Sada počinjemo veliku nacionalnu raspravu o gospodarskoj obnovi Amerike. To je rasrpava o tome kako učiniti Ameriku ponovno velikom za sve.. posebno za one koji imaju najmanje”, kazao je Trump.

You may also like